Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΛΜΩ, ΒΑΖΩ ΧΡΩΜΑ!



 Χρώμα. Η επιλογή παρουσίας πολυχρωμίας ή απουσίας αντίστοιχα σε ένα outfit, καθορίζει όχι απλά το επιθυμητό ύφος και τη διάθεση του, αλλά και την προσωπικότητα του εκάστοτε ατόμου. Η απόχρωση ενός ρούχου καθίσταται ως η ατραξιόν των βλεμμάτων. Ένα ρούχο θα μπορούσε πιθανόν να χαρακτηριστεί απλό ή ακόμα και άσχημο σχεδιαστικά, ωστόσο το χρώμα να το αναδείξει πρωταγωνιστή. Αναδεικνύεται πάντοτε όμως νικητής; Σίγουρα όχι.
Σύνηθες φαινόμενο η παλέτα των τριών χρωμάτων σε ένα outfit, μπορείτε να επιλέξετε κάτι περισσότερο κλισέ; Η επιλογή ενός έντονου χρώματος, είναι το εύκολο βήμα, η στήριξη του στην όλη εμφάνιση και όχι η ρηχή προβολή του είναι το δύσκολο. Η προτίμηση του κόκκινου, ενός τόσο δυναμικού και εκρηκτικού χρώματος, συνεπάγεται την προσθήκη μιας δόσης ηρεμίας, για την ολοκλήρωση μιας εμφάνισης. Παραδειγματικά λάθη (όχι πάντοτε), οι συνδυασμοί κόκκινου- μαύρου, κόκκινου- λευκού. Οι φαινομενικά ήρεμες αυτές επιλογές δεν βυθίζουν το έντονο χρώμα (κόκκινο), το εκθέτουν. Η ισορροπία επέρχεται με τις εξίσου έντονες επιλογές. Προσθέστε μαζί με το κόκκινο, αποχρώσεις κοντά σε αυτό, όπως εκείνες του ροζ ή του πορτοκαλί.
Ο φόβος της έντασης είναι που τρομάζει, αλλά αποτελεί μια παραίσθηση, που εξαφανίζεται καθώς η μία ένταση εξουδετερώνει την άλλη. Φυσικά παραμονεύει και σε αυτήν την περίπτωση μεγάλος κίνδυνος. Όταν γίνεται πάντρεμα χρωμάτων ίδιας έντασης, το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι κιτς, παρά ισορροπημένο. Για την αποφυγή λοιπόν, μιας εμφάνισης- τερατούργημα της άνοιξης, γίνεται επιλογή ενός χρώματος υψηλής έντασης και άλλων χρωμάτων εξίσου δυναμικής απόχρωσης, ωστόσο χαμηλότερης έντασης.
Ιδιαίτερα επικίνδυνο επιχείρημα αποτελεί η ολοκλήρωση μιας εμφάνισης, φορώντας ρούχα ίδιου χρώματος. Ένα χρώμα συνεπάγεται ποικίλες αποχρώσεις, επομένως δεν θεωρείται safe επιλογή, οπότε εκείνο που μένει να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε τις αποχρώσεις μεταξύ τους, αντιμετωπίζοντας τες ως εντελώς διαφορετικά χρώματα.
Δεν είναι περίεργο που το χρώμα αποτελεί αντικείμενο λατρείας στις μικρές ηλικίες, είναι ένα παιχνίδι, όταν το θέλει η διάμεση μας παίζουμε, ειδάλλως ακολουθούμε safe μονοπάτια.   
ΠΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου